Külföld

Hidvéghi Balázs: Ideje, hogy Brüsszel megadja a tiszteletet a magyaroknak

Újabb jelentés

Ideje lenne felhagyni a vádaskodással – jelentette ki Hidvéghi Balázs a Fidesz európai parlamenti képviselője a közösségi oldalán tegnap közzétett videójában.

 A képviselő elmondta, hogy az Európai Parlament állampolgári, jogi, bel- és igazságügyi bizottsága (LIBE) ezen a héten ül össze, ahol ismét napirenden van egy Magyarországot elítélő jelentés. Ezt – a Tavares-jelentést és a Sargentini-jelentést követően – Gwendoline Delbos-Corfield képviselőnő jegyzi. A politikus emlékeztetett, hogy Delbos-Corfield néhány hónapja járt Magyarországon is, ahogy fogalmazott, azért, hogy megtárgyalja a Soros-szervezetekkel, aztán pedig elmondja, hogy nálunk, Magyarországon, minden milyen borzalmas.

Hidvéghi hangsúlyozta, ezekről a jelentésekről, a bennük foglalt hazugságokról Magyarországon világos döntés született április 3-án, a magyarok a választáson egyértelműen elutasították ezeket a hazugságokat, és a brüsszeli arroganciát, az állandó kioktatást. Valamint azt, hogy Brüsszelből mindenbe bele akarnak szólni, és innen akarják meghatározni az életünket. Az EP-képviselő szerint a baloldal katasztrofális vereségének is az egyik oka az volt, hogy a baloldali politikusok évek óta mást sem tesznek, csak a brüsszeli hazugságokat ismételgetik. Ideje lenne felhagyni végre ezekkel, ideje lenne tiszteletet adni a magyaroknak és egy új fejezetet nyitni – fogalmazott Hidvéghi.

Kapcsolódó írásaink