Külföld

Varga Judit: Számvetés Európáról, Európa napján

Május 9-én ünnepeljük Európa napját, ami lehetőség arra is, hogy számot adjunk Európa jövőjére vonatkozó víziónkról is - írta hétfői Facebook-bejegyzésében Varga Judit

Varga Judit: Számvetés Európáról, Európa napján
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook/Varga Judit

Az igazságügyi tárca vezetője szerint az Európa jövőjéről szóló konferenciát Magyarország komolyan vette, hiszen hazánk az elsők között fogalmazta meg a kontinensünk jövőjéről szóló hét pontját, míg több mint 800 eseményével a párbeszéd legaktívabb tagjai voltunk.

„Uniós szinten azonban a konferencia kudarcot vallott: az EP saját kicsinyes politikai céljaira használta fel az eseményt, melynek keretében olyan ajánlásokat tett, amelyek figyelmen kívül hagyják a nemzetállami érdekeket - gondoljunk csak a transznacionális lista bevezetésére vagy az egyhangú döntéshozatal eltörlésére” - emlékeztet Varga Judit.

A miniszter szerint Európa hosszú ideje lejtmenetben van, és miközben olyan kihívásokkal kell szembenéznie, mint a migráció, a világjárványok vagy a háború, egyesek mégis a hatalmi és ideológiai érdekek mentén mélyítenék az uniót.

„Ezt nem engedhetjük meg! Mi, magyarok, tovább küzdünk a föderációs törekvések ellen egy egymást kölcsönösen tisztelő nemzetek Európájáért!” - szögezte le Varga Judit.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

„Több Orbánt az EU-ba!”

ĀGratulált a magyar benzinárstophoz Harald Vilimsky, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) európai parlamenti delegációvezetője tegnapi Facebook-bejegyzésében