Külföld

Jair Netanjahu: Orbán Viktor Izrael igaz barátja, minden európai fórumon támogatta az országot

Lemondatnák Bennettet

A magyar választásokról, Orbán Viktor és a Fidesz elsöprő győzelméről írt Jair Netanjahu, Benjamin Netanjahu volt izraeli kormányfőnek, a Likud elnökének a fia az ICE izraeli portálon megjelent cikkében.

Jair Netanjahu: Orbán Viktor Izrael igaz barátja, minden európai fórumon támogatta az országot
Konzervatív reneszánszban bízik Jair Netanjahu
Fotó: MH

A magyar kormányfőt Izrael igaz barátjának nevezte, az egyik legokosabb konzervatív vezetőnek, aki újra és újra támogatta Izraelt minden európai fórumon. Jair Netanjahu reményét fejezte ki, hogy a nyugati világ más jobboldali pártjai is visszatérnek a hatalomba. A Likud képviselői hétfőn Naftali Bennett miniszterelnök lemondását követelték.

A Knesszet jövő hétfőn tér vissza a meghosszabbított szünetről, és Bennett kormánya szembesül az első bizalmatlansági indítvánnyal azóta, hogy Idit Silman, a koalíció elnöke átállt az ellenzékhez, és a koalíció ezzel elvesztette többségét. „Felszólítom Naftali Bennettet, hogy mondjon le, és tegye lehetővé, hogy Benjamin Netanjahu visszatérjen és kormányt alakítson” – mondta a Likud tagja, Izrael Katz. „Bennett nemcsak a többségét vesztette el, hanem az erkölcsi jogát is, hogy hatalmon maradjon” – mondta a politikus, aki szerint előre hozott választásokat kell kiírni, ha a kormányfő nem mond le.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom