Külföld

Elégedetlenség Izraelben

Csökken a kormány népszerűsége

Egy új felmérés szerint Benjamin Netanjahu népszerűsége csaknem a duplája, mint a kormányon lévő Naftali Bennett támogatottsága.

A megkérdezettek 45 százaléka úgy nyilatkozott, szívesen látná Netanjahut a miniszterelnöki székben. Ezzel szemben Bennettet csak a válaszadók 25 százalék szeretné miniszterelnöknek, míg Jair Lapidot, a koalíció másik meghatározó politikusát, csak 24 százalék támogatta.

Az előző Netanjahu-kormányt preferálók aránya 43 három százalék, továbbá az izraeliek csak 36 százaléka részesíti előnyben a mostani koalí­ciós kormányt. Ugyanakkor a felmérés kimutatta azt is, hogy népszerűségének ellenére Netanjahu nem tudna önállóan kormányt alakítani egy esetleges mostani választáson.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom