Külföld

„A jogállamisági boszorkányüldözés az ideológiai nyomásgyakorlás eszköze”

Varga Judit szerint ideje lenne beismerni, hogy a jogállamisági boszorkányüldözés valójában az ideológiai nyomásgyakorlás eszköze.

„A jogállamisági boszorkányüldözés az ideológiai nyomásgyakorlás eszköze”
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook / Varga Judit

Ilyen sokan aggódtak a magyar és lengyel jogállamiság helyzete miatt az Európai Parlament keddi strasbourgi ülésén - írta szerda reggeli Facebook-bejegyzésében az igazságügyi miniszter. A tárcavezető közlése szerint a többszáz fős ülésteremben maradt nagyjából 10-20 embernek Didier Reynders biztos kifejtette: „nem tudok pozitív fejleményekről beszámolni a jogállamiság helyzetével kapcsolatban sem Magyarország, sem Lengyelország esetében”.

Objektum doboz

Varga Judit úgy véli, ideje lenne beismerni, hogy a jogállamisági boszorkányüldözés valójában az ideológiai nyomásgyakorlás eszköze, ami kizárólag egy szűk kör érdekeit szolgálja a brüsszeli buborékban, hogy lejárathassák az erős nemzetek erős Európája iránt elkötelezett tagállamokat, akik nemet mondanak a birodalmi törekvésekre. 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom