Külföld

Tovább terjeszkedne az Európai Parlament

Tovább terjeszkedne az Európai Parlament… Kecskére káposztát? Na még mit nem! - írta közösségi oldalán az igazságügyi miniszter.

Tovább terjeszkedne az Európai Parlament
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook/Varga Judit

Varga Judit úgy fogalmaz: az Európai Parlament újabb kísérletet tesz hatásköreinek kibővítésére, hiszen a Parlament Alkotmányügyi Bizottságának ma elfogadott javaslata alapján már az EP is kezdeményezhetne EU-s szintű jogszabályokat és jogi eljárásokat.

Hazánk álláspontja világos, hiszen Európa jövőjével kapcsolatban már tavaly júniusban kifejtettük: az európai intézmények helyett a nemzeti parlamentek szerepét kell növelni. Ezt pedig a kontinens jövőjével kapcsolatos több mint 800 hazai eseményen a magyarok is megerősítették - tette hozzá.

Az EP ugyanis az elmúlt időszakban a kicsinyes politikai csatározások színhelyévé vált. Egy lobbik és háttéralkuk által befolyásolt átláthatatlan intézmény, amelyet egyedül ideológiai érdekek vezérelnek.

Ne hagyjuk, hogy az EP hatáskörbővítésével tovább erodálja az európai nemzetek uniós intézmények feletti kontrollját! Ne bízzunk kecskére káposztát! - zárja sorait a miniszter.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink