Külföld

Hölvényi György: A meghasonlott európai baloldal a normalitás ellen

Kedden elfogadta az Európai Parlament plenáris ülése azt a jelentését, amely sok év után határozottan léphetett volna fel az üldöztetés szenvedő vallási kisebbségek védelmében. Felléphetett volna. „ehelyett a radikálizálódó európai baloldal ideológiai “nyomulása” aláásta a jelentés eredeti szándékát. Megakadályozta, hogy egy olyan dokumentum szülessen, amely eredeti céljához hűen a vallásüldözést ítéli el, felhívva a figyelmet a hitük miatt leginkább üldözött keresztények helyzetére is” – húzta alá Hölvényi György kereszténydemokrata EP-képviselő a jelentés keddi szavazása kapcsán.

Hölvényi György: A meghasonlott európai baloldal a normalitás ellen
Hölvényi György: A meghasonlott európai baloldal a normalitás ellen
Fotó: MH

A KDNP EP-képviselője elmondta: "A vallási alapú üldöztetés elleni uniós fellépésre nagy szükség van, melynek jegyében került napirendre ez a jelentés. Saját magam 18 módosító indítvánnyal vettem részt a munkában, annak érdekében, hogy a keresztény és általában a vallásüldözés elleni küzdelem és a vallási alapú szervezetek humanitárius tevékenységének elvitathatatlan szerepe elismerése kerüljön a szövegben".

„A vallásszabadság-ellenes baloldal azonban szándékosan megfordította a jelentés eredeti szándékát, és a vallási kisebbségek védelme helyett és a normalitás ellen pont őket hibáztatja a vallásszabadsággal való visszaéléssel.

Arra használták fel a dokumentumot, hogy a vallási vezetőket okolják az LMBTIQ személyek, valamint a nők és lányok jogainak megsértéséért, az oktatáshoz és a szexuális és reproduktív egészséghez és jogokhoz való hozzáférésük korlátozásáért" - hangsúlyozta Hölvényi György.

A kereszténydemokrata képviselő kiemete: „Elképesztő, hogy odáig jutott a baloldali radikalizmus, hogy aláássa a gondolat-, lelkiismereti és vallásszabadságot, és utat nyit a vallási közösségekkel, illetve vallási vezetőkkel szembeni diszkrimináció előtt. A baloldal hamis ideológiák által lehetetlenné teszi a vallási alapú üldöztetés áldozatainak védelmét, még kiszolgáltatottabb helyzetbe sodorva ezzel a vallási kisebbséghez tartozó nőket és lányokat".

Figyelmen kívül hagyja a vallási szereplők jelentőségét az emberi jogok és az emberi méltóság védelmében. „A baloldal egyszerűen nyomást gyakorol a Parlamentre a vallásszabadság háttérbeszorítása érdekében. Ez az alapvető emberi jogok diszkriminációja, hit és nem hit kérdésétől függetlenül a szólásszabadság súlyos megsértése.

A véleménynyilvánítás szabadságának a kommunista időkben sem látott korlátozásának lehetünk tanúi, amely semmi esetben sem támogatható" - tette hozzá a képviselő.

Kapcsolódó írásaink