Külföld

Varga Judit: Nem engedünk Brüsszel nyomásának!

Látatlanban nehéz válaszolni egy levélre, de pár dolgot már most leszögezhetünk: nem fogunk engedni a nyomásnak, Magyarország nem fog fegyvereket szállítani és katonákat küldeni Ukrajnába. Nem fogjuk hagyni, hogy az energiaszankciókkal a magyar családok fizessék meg a háború árát. Továbbá gender-ügyben sem fogunk engedni, ha gyermekeink védelméről, neveléséről van szó! - írta hétfői bejegyzésében Facebook-oldalán Varga Judit ahhoz kapcsolódva, hogy ezen a héten érkezhet meg az Európai Bizottság jogállamisági kondicionalitással foglalkozó levele.

Varga Judit: Nem engedünk Brüsszel nyomásának!
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook/Varga Judit

A mechanizmussal kapcsolatban érdemes feleleveníteni, hogy mit írt még a választások előtt a nyugati liberális média egyik zászlóshajója, a Bloomberg:

“A jogállamisági kondicionalitás büntetőintézkedéseinek foganatosítása kockázatos lenne egy olyan időszakban, amikor az EU-államoknak az egekbe szökő energiaárakkal, az orosz-ukrán háború gazdasági következményeivel, valamint a blokk területére áramló menekülttömeggel kell megbirkózniuk.”

Az igazságügyi miniszter kiemelte: a mechanizmus elindítása valóban ésszerűtlen és az egész Unióra nézve kockázatos döntés lenne, amely ismét csak azt bizonyítaná, hogy a Brüsszel bosszút akar állni a nemzeti konzervatív oldal április 3-i győzelme miatt.

Látatlanban nehéz válaszolni egy levélre, de pár dolgot már most leszögezhetünk: nem fogunk engedni a nyomásnak, Magyarország nem fog fegyvereket szállítani és katonákat küldeni Ukrajnába. Nem fogjuk hagyni, hogy az energiaszankciókkal a magyar családok fizessék meg a háború árát. Továbbá gender-ügyben sem fogunk engedni, ha gyermekeink védelméről, neveléséről van szó! - húzta alá a tárcavezető.

Nekünk Magyarország az első! - zárta bejegyzését a miniszter.

Kapcsolódó írásaink