Külföld

Rakétatámadás érte Kárpátalját

A háború kezdete óta most először érte rakétatámadás Kárpátalját, a lövedék a hegyvidék egyik infrastrukturális objektumába csapódott be, tart a kárfelmérés és annak tisztázása, hogy vannak-e sérültek vagy áldozatok - közölte Viktor Mikita kormányzó.

Rakétatámadás érte Kárpátalját
Egy elektromos alállomást és egy vasútállomást ért találat
Fotó: Twitter

A rakéta a volóci területen csapódott be, egy elektromos alállomást és egy vasútállomást ért találat, a helyszínen tűz ütött ki, írta meg a karpatalja.ma portál a Kárpátaljai Megyei Katonai Adminisztrációra (OVA) közlése alapján.

Menczer Tamás, a a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, folyamatosan kapcsolatban vannak az ungvári külképviselettel, az ott dolgozó kollégáik azt közölték, a légiriadó kedden néhány perccel 18 óra után kezdődött, és két órán át tartott. A jelenlegi információk szerint a támadásban nem sérült meg senki - fűzt hozzá.

„Azt fontos még megjegyezni, ez a támadás is igazolja, hogy jó döntést hoztunk, amikor arról döntöttünk, hogy nem szállítunk fegyvereket a háborúba” - hangsúlyozta Menczer Tamás, hozzátéve, hogy a katonai szállítmányok - amint átlépnék a magyar-ukrán határt - szintén orosz támadás célpontjává válhatnának.

Objektum doboz

Az ungvári tanács néhány perccel este tíz óra előtt arról írt Facebook-oldalán, hogy a robbanás 500 méteres körzetében betörtek az ablakok, a rakétadarabok pedig megrongálták a közelben lévő autókat. Áldozatokról egyelőre nem tettek közzé információt.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink