Külföld

Működésben a Soros-hálózat

Jelentős részben hagyatkoznak az uniós intézmények Magyarországot bíráló dokumentumai olyan jelentésekre, amelyek a nyílt társadalom hálózatához tartoznak.

Még februárban a Magyar Nemzet leleplező cikksorozatot közölt, amelyben a Soros György alapítványához kötődő bennfentesek maguk beszéltek a különböző támadásokról. „Amikor a barátaid kormányon vannak, akkor az ország jól teljesít. Ha nem a barátaid vannak hatalmon, akkor nem teljesítenek jól. Akkor akármit is csinálnak, nem elég jó” – így fogalmazta meg Andrej Nosko, a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) korábbi igazgatója, mi áll a milliárdos által is támogatott Freedom House jelentései mögött.

Beszélt arról is, hogy a hazánkról és Lengyelországról szóló nyugati tudósítások torzítanak, elfogultak és felszínesek. „Ha egy tagállam kormánya azt csinálja, amit Brüsszel akar, úgy akkor sem indítanak az adott ország ellen vizsgálatot, ha ott nagy a korrupció, és lopják az uniós pénzeket. Ellenben ha egy tagállam szembemegy Brüsszel akaratával, akkor folyamatos támadásokra számíthat” – ezt pedig Dalibor Rohac, az American Enterprise Institute munkatársa mondta egy másik felvételen.

Kapcsolódó írásaink