Külföld

Megérkezett Brüsszel levele

A magyar kormány megkapta a jogállamisági eljárás elindításáról szóló levelet az Európai Bizottságtól - hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter.

Megérkezett Brüsszel levele
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook / Varga Judit

Korábban megírtuk, hogy az Európai Bizottság hátba támadta hazánkat, hiszen szerdai ülésén a jogállamisági eljárás megindításáról döntött Magyarországgal szemben.

Varga Judit a Brüsszelből küldött levél kapcsán kiemelte: Az persze beszédes, hogy a liberális sajtó hamarabb értesül a levél tartalmáról és elküldésének idejéről, mint maguk a tagállamok.

Folytatta: Biztosítjuk mindenesetre a brüsszeli bürokráciát és a nyugati-liberális sajtót: ahogyan eddig mindig, úgy most is határidőn belül megválaszoljuk a levelet, hiszen a konstruktív és kölcsönös tiszteleten alapuló párbeszédre mindig nyitottak maradunk.

„A következő kérdésekben azonban nem fogunk engedni: Magyarországnak ki kell maradnia a háborúból, nem hagyhatjuk, hogy a magyar családok fizessék meg a háború árát, gyermekeinket pedig meg fogjuk védeni a gender-lobbival szemben” - hangsúlyozta az igazságügyi miniszter, majd hozzátette: Mert nekünk most is Magyarország az első!

A téma kapcsán a francia Le Figaro egy gyorsinterjút közölt, melynek címe: Varga Judit, az EU magyar „harcosa”.

Kapcsolódó írásaink