Külföld

Újabb bizarr jelentés a Freedom House-tól

Ellenzéki cikkekből összetapasztott vádirat érkezett Amerikából

Az amerikai Freedom House (FH) politikai kutatóintézet legújabb értékelése szerint Magyarországon egy „hibrid rezsim” van, ami egy szürke zónát jelent a demokrácia és a tekintélyuralom között.

A jelentés a Fidesz–KDNP sorozatos választási győzelmét „tekintélyuralmi láncolatnak” nevezi annak ellenére, hogy egymás után negyedszerre a választók rekordszámban szavaztak a kormánypártokra. Az FH említi a Pegasus kémszoftver-műbotrányt is, amelyben a magyar kormány felelősségét eddig egyelőre semmilyen bizonyítékkal nem tudták alátámasztani.

Végül kiemelik még a Klubrádió frekvenciamegvonását is, amelyet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság rendelt el a rádió sorozatos szabálysértései miatt. Ismert, hogy a hazánkat rendszeresen bíráló FH működési költségeit nagyrészt az Amerikai Külügyminisztérium fedezi, de pénzt kapnak az Európai Uniótól is. 2020-ban 350 ezer dollárt zsebelhettek be Soros György Nyílt Társadalom Alapítványaitól is. A jelentés szerzője, egy bizonyos Végh Zsuzsanna maga is Soros Közép-európai Egyetemén végzett.

A hazánkat a drogháborúkkal küzdő Ecuador és az újságíró-gyilkosság gyanújába keveredett szocia­listák által vezetett Málta mögé soroló jelentés a kormány szemére veti azt is, hogy visszaélt a járványügyi vészhelyzettel, megnehezítette a járványügyi adatokhoz való hozzáférést, üldözi az LMBTQ-közösséget, sőt azt is, hogy kémszoftverrel fertőzhette meg Áder János testőreinek telefonját. A jelentésben azért akad elismerés is, dicséri az ellenzéki összefogást, amiért sikerült az előválasztásokkal „jelentős pol­gári mozgósítást” kieszközölnie.

Kapcsolódó írásaink

Teljesen leszerepelt a Soros-hálózat

ĀRod Dreher szerint az amerikai konzervatívoknak még jobban ki kellene állniuk Magyarország mellett, és nem szabad bízniuk a globalisták manipulatív jelentéseiben