Külföld

Vád alatt a volt szlovák államfő

Korrupció a kampányban

Adócsalás miatt vádat emelt a szlovák ügyészség az ország korábbi elnöke, Andrej Kiska ellen.

A Kiska család tulajdonában álló KTAG (Kiska Travel Agency) vállalat a 2014-es elnökválasztás során jogtalanul számolt el olyan költségeket, amelyek a kampány során keletkeztek. A centrista liberális Emberekért (Za ludí) párt alapítóját két éve, pár hónappal elnöki mandátuma - és ezzel mentelmi joga - lejárta után gyanúsították meg a hatóságok azzal, hogy a KTGA vezetősége a kampányra fordított összeget leírta a cég adóalapjából.

Kiska a vádakat tagadta, és azt hangoztatta, hogy „a mocskos politikai kampány” mögött korábbi riválisa, Robert Fico egykori kormányfő áll. Kiska a magyar kormányfőnek is keményen beszólt egy 2017-es EU-csúcs után, amikor azt mondta, az unió eszméjének már az is árt, ha politikusok csak szitokszóként tudják Brüsszelt emlegetni, és emellett csak a hazai céljaikat tartják szem előtt, az unió jobbítása egyáltalán nem céljuk.

Kapcsolódó írásaink

Csúcsra jár az információs hadviselés

ĀOroszország legitim katonai célpontoknak tekinti az ukrán területen haladó amerikai és NATO-fegyverszállítmányokat, közölte Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom