Külföld

Az amerikai elnök is belekeveredhetett fia múltbeli kínai üzleti érdekeltségeibe

Hunter Biden-botrány

A Fox News által nyilvánosságra hozott levelezés szerint Joe Biden amerikai elnök ajánlást írt fia, Hunter Biden egyik kínai üzleti partnere gyermeke számára, aki épp egy amerikai egyetemre próbált felvételt nyerni.

A hír kellemetlenül érheti a Demokrata Párt kommunikációs vezetőit és a baloldali sajtót, akik már évek óta próbálják védeni az elnököt fia, Hunter egyre tornyosuló külföldi korrupciógyanús ügyleteitől. Az értesülések szerint a 2017-ben írt ajánlásban Joe Biden a BHR kínai cég menedzserének, Jonathan Li fiának segíthetett elhelyezkedni az egyik nagy presztízsű oktatási intézményben. Hunternek tízszázalékos részesedése volt a BHR-ben, amitől azóta saját bevallása szerint már megvált.

Ez ellentmondhat Joe Biden gyakori múltbeli kijelentéseinek, miszerint semmilyen tudomása nem volt fia üzleti tevékenységéről. Hunter Biden értesülések szerint már 2018-tól szövetségi kivizsgálás alatt áll gyanús adóügyei kapcsán. A fenti levelezés Hunter Biden egy elveszett laptopjából származó adatköteggel együtt látta meg a napvilágot.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom