Külföld

Hazánk példa lehet más tagállamoknak

Konzervatív képviselőket kérdezett lapunk

Számos európai jobboldali politikus is érkezett nemzetközi megfigyelőként a választásokra. Érdeklődőként többen részt vettek a Mathias Corvinus Collegium (MCC) által szervezett eredményvá­ró esten, ahol magyarországi tapasztalataikról nyilatkoztak lapunknak.

Tom Van Dijck, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése konzervatív EC/DA képviselőcsoportjának főtitkára úgy fogalmazott, egy működő demokráciát láttak Magyarországon, jól szervezett szavazóhelyiségeket. Mint mondta, Brüsszel rosszul viseli, ha valamely tagállam nem követi a diktátumait, ebből fakadnak a forrásmegvonással való fenyegetőzések. A magyar baloldal szerinte semmilyen alternatívát nem kínált, egyetlen üzenete a kormány támadása volt.

Európa jövőjére nézve nagyon fontosnak nevezte a magyar választásokat lapunknak Annalisa Tardino, az olasz Liga EP-képviselője. Arról is tájékozódott, miként segíti Magyarország az Ukrajnából menekülőket. Mint mondta, szicíliaiként megtapasztalta, milyen a tömeges illegális migráció, és nagyon fontosnak nevezte, hogy különbséget kell tenni a háborús menekültek és az illegális bevándorlók között.

Branko Grims, a Szlovén Demokrata Párt (SDS) parlamenti képviselője kifogástalannak nevezte a választások lebonyolítását. Hangsúlyozta, Orbán Viktor magyar miniszterelnöktől sokan tartanak az uniós politikában, hiszen Európa valódi, hagyományos értékeit képviseli, amiket a liberális politika félresöpörne. A politika szerint Európa akkor lesz újra erős, ha megszabadul a kulturális marxizmustól, az illegális bevándorlás helyett pedig a családokat, a gyermekvállalást támogatja.

Kapcsolódó írásaink