Külföld

Szíriai püspök mondott köszönetet a magyar kormány segítségéért

Hungary Helps

Armash Nalbandian, a Damaszkuszi Örmény Apostoli Egyházmegye püspöke Budapesten mondott köszönetet a magyar kormány üldözött keresztényeknek nyújtott segítségéért.

Angol nyelvű beszédében a püspök elmondta: azért érkezett, hogy közösen imádkozzanak, illetve, hogy felhívja a figyelmet arra, milyen körülmények között élnek Szíriában tíz év háború után és egy gazdasági válságban. Háláját fejezte ki a magyar kormány számára az üldözött keresztényeknek nyújtott segítségért. Nalbandian hozzátette, sokat szenvedtek, a megpróbáltatások rengeteg áldozatot követeltek.

Most igyekeznek újraépíteni a lerombolt épületeiket: templomokat, iskolákat. Saját fő feladatának azt nevezte, hogy megőrizze a családok hitét, valamint hogy segítsen nekik a szülőföldjükön maradni. Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program működéséért felelős államtitkár közölte, hogy Magyarország humanitárius segítségnyújtási programja indulása óta már ötven országban adott támogatást a keresztényeknek.

Kapcsolódó írásaink