Külföld

LMBTQ-kampányt indít a Walt Disney gyermekeknek szánt műsoraiban

Kiskorúakat érzékenyítenek

Ezentúl óvatosan kell a szülőknek kezelniük a Walt Disney által kibocsájtott, gyermekeknek szánt termékeket, mivel kiderült, a cég vezetősége fokozni kívánja az LMBTQ-tartalmakat a mesefilmjeiben.

A cég vezetői ígéretet tettek arra, hogy tartalmaiban legalább ötven százalékban faji kisebbségekhez és az LMBTQ-csoporthoz tartozó karaktereket terveznek bemutatni a jövőben, és a Walt Disney parkokban is eltávolítják a női, vagy férfi nemre utaló feliratokat.

A cég vezetője, Bob Chapek emellett elítélte a floridai kormányzó által aláírt gyermekvédelmi törvényt, amely tiltja a gyermekeknek szánt oktatási intézményekben a transz- és más szexuális érzékenyítő propaganda terjesztését. Ron DeSantis, Florida állam kormányzója viszont elutasította a kritikát és úgy fogalmazott, egy szórakoztató cégtől érkező ilyen nemű bírálat tisztességtelen, és emlékeztette a Walt Disney vezetését, hogy államát az ott élő polgárok érdekei szerint fogja irányítani, nem pedig a kaliforniai üzleti vezetők követelései mentén.

A Walt Disney ellen felszólalt az amerikai Zsidó Értékekért Koalíció vezetője, Yaakov Menken is, aki úgy fogalmazott: „Tragikus, hogy egy olyan vállalkozás, mint a Disney, beadja a derekát egy progresszív csőcseléknek, és elkötelezze magát alternatív szexuális tartalmak terjesztésére.”

Kapcsolódó írásaink