Külföld

Florida kormányzója aláírta az állami gyermekvédelmi törvényt

Szülői jogok

Aláírta a Szülői jogok az oktatásban nevű gyermekvédelmi törvényt Ron DeSantis, Florida állam republikánus kormányzója hétfőn.

Florida kormányzója aláírta az állami gyermekvédelmi törvényt
Fotó: AFP/Getty Images/Joe Raedle

A jogszabály megtiltja az állami iskolák tanárai-nak, hogy a szexuális irányultsággal és a nemi identitástudattal kapcsolatos tananyagot oktassanak az alsó tagozatos diákoknak, illetve a pedagógusok egyik évfolyamon sem oktathatnak olyan témákat, amelyek nem a tanulók életkorának vagy fejlődésének megfelelőek.

DeSantis az aláírási ceremónián elmondta, már látott tananyagokat a szexualitásról és a woke genderideológiájáról, valamint olyan könyvtárakat is, amelyek egyértelműen helytelen, pornográf anyagokat tartalmaznak nagyon fiatal gyerekek számára.

A nemzetközi baloldali sajtó, az LMBTQ-szervezetek, egyes hollywoodi színészek, valamint a Fehér Ház és maga Joe Biden amerikai elnök is gyűlöletkeltőnek és diszkriminatívnak tartják a törvényt. Holott az csak azt kívánja biztosítani, hogy kiskorúak a nekik megfelelő tartalmakkal találkozzanak az iskolákban, valamint hogy ne sérüljön a szülők gyerekneveléshez való joga.

Kapcsolódó írásaink