Külföld

Soros leheletét érezhetjük a tarkónkon

A rejtélyes háttérembert a legtöbben Playboy-életmódjáról ismerik, csakhogy ennél sokkal fontosabb szerepet kapott: a volt miniszterelnökkel közösen hangolják össze a hazai és a nemzetközi baloldal tevékenységét. Eddig nem ismert részleteket mutatunk be Karácsony városdiplomatájáról, aki már a húszas éveiben testközelből láthatta Soros Györgyöt - mutatott rá a Kontra.hu.

Soros leheletét érezhetjük a tarkónkon
Soros György
Fotó: Open Society Foundations

Korányi Dávid jelenleg Karácsony Gergely nemzetközi kapcsolatait szervezi, és többnyire urizáló életmódjával kerül be a hírekbe - hívták fel a figyelmet.

Csakhogy ennél sokkal fontosabb feladatot kapott: Bajnai Gordonnal ő köti össze a hazai és a nemzetközi baloldalt.

A Kontra kiderítette, hogy a tanácsadó 2009 szeptemberében elkísérte a volt kormányfőt a Soros–Rockefeller-egyeztetésre.

A 2010-es kormányváltást követően pedig kitartóan követte a Soros–Bajnai-vonalat, így került ki az Egyesült Államokba.

Miután volt főnökével kiterjedt washingtoni kapcsolatrendszert építettek ki, itthon kezdtek el szervezkedni.

Korányi a 2019-es önkormányzati választásig háttérbe vonult, de a baloldal budapesti hatalomátvételét követően Karácsony - Bajnai nyomására - bevette őt a stábjába. A rejtélyes tanácsadó most ebből a pozícióból próbálja meg mozgósítani a külföldön élő magyarokat a jövő vasárnapi voksolásra. 

Bajnai Gordon sem tétlenkedik eközben, és adathalász cégcsoportjával segíti Márki-Zay Péter kampányát.

A nemzetközi összekötők tehát megmozdultak a háttérben, és megpróbálják befolyásolni a magyar választás kimenetelét.

A cikk további részleteit ide kattintva tekinthetik meg.

Kapcsolódó írásaink

Külföldről finanszírozott kampány?

ĀEz nem a mi háborúnk, nem mi okoztuk, és nem is szeretnénk belesodródni – reagált Dömötör Csaba arra, hogy Márki-Zay szerint „nem a gombáknak” kell megfizetni a háború árát

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom