Külföld

Gulyás Gergely: Hatékony a magyar érdekképviselet Brüsszelben

Előfinanszírozás érkezik

A Miniszterelnökséget vezető miniszter is részt vett a somlói vár átadóünnepségén. Gulyás Gergely az ott tartott beszédében kiemelte a magyar érdekképviselet hatékonyságát Brüsszelben.

Orbán Viktor befolyását nevezte meg indokként arra, hogy Magyarország több mint százmilliárd forint szabadon felhasználható európai uniós forrást kap az orosz–ukrán háború miatt. Szerinte a határozott kiállás Brüsszelben eredményre vezetett, ez az összeg pedig nagy segítség lesz ahhoz, hogy ne a magyar embereknek kelljen a háború árát megfizetniük. Gulyás Gergely kijelentette, hogy a valóság megcáfolja azt, amit a baloldal mond.

„A valóság ugyanis az, hogy Magyarország tárgyal a folyamatban lévő uniós költségvetésről, a tárgyalások teljesen normális menetrend szerint haladnak, és a partnerségi megállapodást néhány héten, hónapon belül aláírják”– fogalmazott. Az Európai Bizottság javaslata nyomán Magyarország mintegy háromszázmillió euróval (körülbelül százmilliárd forinttal) magasabb összegű előfinanszírozásra számíthat az európai helyreállítási terv részét képező, az uniós régiókat segítő EU-alap forrásaiból – közölte az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete pénteken.

Kapcsolódó írásaink