Külföld

Varga Judit: A valóság bekopogtatott Európa ajtaján

Mondvacsinált jogállamisági viták helyett most valós problémákkal kell foglalkoznia a brüsszeli elitnek - írta szerdai Facebook-posztjában Varga Judit.

Varga Judit: A valóság bekopogtatott Európa ajtaján
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook/Varga Judit

Az igazságügyi tárca vezetője emlékeztet: mikor a nemzetközi egyezményeket követve megállítottuk a migrációt, semmilyen segítséget nem kaptunk az uniótól, sőt, meg is akarták büntetni hazánkat hosszú évekig. „Ma persze már sokan másolják a megoldásainkat” - tette hozzá Varga Judit.

„A most kialakult háborús helyzetben, amikor első biztonságos frontországként hazánk ismételten az uniós és nemzetközi szabályokat betartva fogadott már több mint félmillió menekültet Ukrajnából, elérkezettnek látszik az erkölcsi pillanat, hogy Brüsszel feloldja és elindítsa az eddig ideológiai viták miatt visszatartott forrásokat” - hangsúlyozta a miniszter, aki szerint ez lenne az európai szolidaritás.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Kijev környékét továbbra is ágyúzzák az orosz erők

ĀPutyin: Moszkva áttér a rubelelszámolásra a gázért a barátságtalan országokkal - Pellengérre állítják a feltételezett fosztogatókat Ukrajnában - Menekülő útvonal hídját érte bombatalálat + VIDEÓ - Pillanatkép a romos Csernihivből + VIDEÓ