Külföld

Szijjártó: Mindent megteszünk, hogy megvédjük Magyarországot

Mindent megteszünk azért holnap is, hogy megvédjük Magyarországot és garantáljuk, hogy hazánk ne keveredhessen bele ebbe a háborúba - írta hivatalos közösségi odalán szerda este Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó: Mindent megteszünk, hogy megvédjük Magyarországot
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter
Fotó: MH/Purger Tamás

„Holnap NATO-csúcs. A NATO jelenlegi hivatalos álláspontja az Ukrajnában zajló háborúról teljes mértékben egybeesik a magyar nemzeti érdekkel: a NATO nem hadviselő fél és mindent meg kell tennünk, hogy ne is legyen az. A NATO mint szövetség nem szállít fegyvereket és el kell érnünk, hogy ez a háború ne terjedjen túl Ukrajna határain” - olvasható a Facebookon közzétett bejegyzésben.

Szijjártó Péter azt írta: reméljük, hogy ez marad a hivatalos álláspont a holnapi csúcs után is. Sajnos az elmúlt időszakban felmerült több veszélyes javaslat is. Világosan és őszintén kell beszélnünk: a légtérzár Ukrajna fölött légi háborúhoz, „békefenntartók” telepítése Ukrajnába pedig szárazföldi háborúhoz vezetne a NATO és Oroszország között. A legfontosabb feladat, hogy ezt elkerüljük.

Objektum doboz

„Mindent megteszünk azért holnap is, hogy megvédjük Magyarországot és garantáljuk, hogy hazánk ne keveredhessen bele ebbe a háborúba” - fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter.

Kapcsolódó írásaink