Külföld

Magas a győzelembe vetett hit Ukrajnában

Elégedettségi mutatók

A Rating elnevezésű ukrán közvélemény-kutató által március 18-án végzett felmérés eredményei szerint a válaszadók 77 százaléka úgy véli, hogy Ukrajnában jó irányba haladnak a dolgok.

Ellenkező véleményen 14 százalék volt, 10 százalék nem tudott véleményt mondani. A győzelembe vetett hit továbbra is magas: a megkérdezettek 93 százaléka úgy véli, hogy Ukrajna képes lesz legyőzni az orosz támadást. Az ország minden régiójában bizakodóak a feléjük áramló támogatások miatt. A hrivnya leértékelődésével kapcsolatosan a válaszadók több mint negyede nem tartja valószínűnek az éhínség kialakulását. A keleti régiókban élők sokkal jobban félnek ezektől a veszélyektől, mint a többi makrorégió lakói.

Az ukránok úgy vélik, hogy Lengyelország, Litvánia, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok állnak a legbarátságosabban hozzájuk, ezt követte Románia, Szlovákia, Törökország, Franciaország és Szlovénia. Szintén támogatónak számít a megkérdezettek csaknem fele szerint Grúzia és Németország. Egyharmaduk szerint ezek az országok semlegesek. 

Kapcsolódó írásaink

Ostrom alá kerülhet Odessza is

ĀMiközben az orosz hadsereg továbbra is lassan, de folyamatosan nyomul előre, az amerikai elnök Európába készül, tárgyalni a szövetségeseivel

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom