Külföld

A kormány segít Beregszászon

 Egyre súlyosabbak a háborús cselekmények Ukrajnában; a kormány 66 millió forinttal segíti Beregszászt - írta a külgazdasági és külügyminiszter kedden a Facebook-oldalán.

A kormány segít Beregszászon
A kormány 66 millió forinttal segíti Beregszászt
Fotó: MH

Szijjártó Péter kiemelte, a növekvő intenzitású bombázások és városostromok miatt továbbra is egyre többen kényszerülnek otthonaik elhagyására, így egyre több a belső menekült is, akik az ország nyugati felében keresnek biztonságot.

Közülük sokan mentek, mennek Kárpátaljára, ezért a megye segítségre szorul annak érdekében, hogy el tudjanak látni mindenkit - fűzte hozzá.

Objektum doboz

„Babják Zoltán barátunk, Beregszász polgármestere most azt jelezte, hogy a város vízellátásának biztosításához szüksége van a segítségre. Kérésének megfelelően a kormány 66 millió forintot biztosít a kárpátaljai városnak annak érdekében, hogy a következő hónapokban legyen elég tiszta víz Beregszászon és fenn tudják tartani a víziközművek biztonságos működését az elkövetkezendő időszakban” - fogalmazott Szijjártó Péter.

A külügyminiszter hangsúlyozta, Magyarország nem szállít fegyvereket a háborúba, de minden humanitárius segítséget megad a nehéz helyzetbe került emberek életének megkönnyítése érdekében.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom