Külföld

Peking megvédené a gyerekeket a káros internetes tartalmaktól

Állami korlátozás

A kínai kormány hétfőn közölte, meg akarja erősíteni a kiskorúak védelmét az interneten, különösen a számítógépes játékok és a streamingszolgáltatók esetében.

A kibertérért felelős kínai hatóság (CAC) hétfőn kiadott szabályozástervezetében azt a célt fogalmazza meg, hogy egészséges, civilizált és rendezett online körülményeket alakítson ki a gyerekek számára, továbbá hogy megvédje a szellemi egészségüket. A hatóság szerint a különböző internetes vállalatoknak „gyerekmódot” kell kialakítaniuk. A hatóság továbbá azt is tervezi, hogy a jogsértők honlapjait elérhetetlenné teszi Kínában, valamint visszavonja a vállalatok működési engedélyét.

Tavaly a szabályozóhatóság kampányt indított az ellen, amit a kínai kormányzat „egészségtelen rajongói kultúraként” és a kiskorú rajongók „őrült bálványimádatának” minősített. A pekingi vezetés szerint ugyanis ezek, valamint az LMBTQ-propaganda mögött az Egyesült Államok áll, amely így akarja gyengíteni a kínai társadalmat. A CAC azt is közölte, hogy iránymutatásokat és algoritmusokat dolgoz ki az internethasználók szélesebb körű védelmére a különféle visszaélésekkel, például az internetes zaklatásokkal, csalással és más „illegális viselkedéssel” szemben.

Kapcsolódó írásaink

Járványhelyzet van Kínában

ĀKoronavírus. A hatóságok a határellenőrzés szigorításával, tömeges teszteléssel, területi karanténeljárásokkal próbálják megakadályozni a betegség terjedését