Külföld

Izraeli elismerés a magyar családpolitikának

Nagy visszhangot kapott Izraelben is, hogy Novák Katalint választották meg Magyarország köztársasági elnökének a múlt héten. 

Izraeli elismerés a magyar családpolitikának
Novák Katalin
Fotó: MH

A napokban az ország legolvasottabb angol nyelvű lapja, a The Jerusalem Post is közölte az All Israel News portál cikkét, amelyben a megválasztott államfőt mutatja be Risto Huvila finn újságíró, aki interjút is készített Novák Katalinnal tavaly. 

Pályafutásának ismertetése mellett a cikkben kihangsúlyozták, hogy Novák Katalin hívő keresztény, háromgyermekes édesanya, aki számára kiemelten fontos a családbarát politika. Felsorolták a magyar családtámogatási intézkedéseket is, kiemelve a négygyermekes anyák szja-mentességét, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását, valamint a nagyszülői gyedet is. 

A magyar családpolitika a cikk szerint gyümölcsöző, hiszen tíz alatt megduplázódott a házasságkötések száma, hatvan éve nem volt ilyen kevés válás, 41 százalékkal csökkent az abortuszok és 25 százalékkal nőtt a születések száma. 

Novák Katalin a finn újságírónak a tavalyi interjúban arról is beszélt, hogy napirendjében fontos helye van az imának.

Kapcsolódó írásaink

Akik az alumíniumlétrában bíznak

ĀA Migrációkutató Intézet munkatársai 2022-ben több alkalommal jártak a déli határ szerb oldalán, ahol interjúkat készítettek arab anyanyelvű bevándorlókkal