Belföld

Orbán Viktor: Minden bajbajutottnak segítséget nyújtunk

Orbán Viktor miniszterelnök és Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön Nyíregyházán ellenőrzést tartott a rendészeti központban - tájékoztatott Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. A kormányfő később ellátogatott Kisvárdára, az ukrajnai háború elől menekülőket fogadó magyar hatóságokhoz, intézményekhez.

Orbán Viktor: Minden bajbajutottnak segítséget nyújtunk
Orbán Viktor miniszterelnök (j) ellenőrzést tart a nyíregyházi rendészeti központban
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

A katasztrófavédelem és más állami szervek a nap 24 órájában koordinálják a menekültekkel kapcsolatos feladatokat.

A központban nyomon követik, hová mennyi menekült érkezik pontosan, buszokat szerveznek és gondoskodnak arról, hogy mindenkinek jusson ellátás és szállás.

Orbán Viktor miniszterelnök (j2) és Pintér Sándor belügyminiszter (b4) ellenőrzést tart a nyíregyházi rendészeti központban
Orbán Viktor miniszterelnök (j2) és Pintér Sándor belügyminiszter (b4) ellenőrzést tart a nyíregyházi rendészeti központban
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Orbán Viktor miniszterelnök, Pintér Sándor belügyminiszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a napokban többek között ezeket a tevékenységeket ellenőrzik, valamint felmérik a kialakult helyzetet.

Az ellenőrzéssel kapcsolatban közösségi oldalán is posztolt a miniszterelnök.

Objektum doboz

Magyarország képes arra, hogy minden bajbajutottnak segítséget nyújtson - erről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Kisvárdán az ukrajnai háború elől menekülőket fogadó magyar hatóságok, intézmények ellenőrzése során.

A kormányfő a közösségi oldalán csütörtök este közzétett videóban elmondta: úgy látja, hogy csütörtökön átlépi a 450 ezret a Magyarországra érkezett menekültek száma. Pintér Sándor belügyminiszterrel végigjárták azokat az intézményeket, rendőri és katasztrófavédelmi intézményeket, amelyek kulcsszerepet játszanak a menekültek ellátásban.

A kormányfő hozzátette: azt látja, hogy a koordináció jól működik. „A mostaninál nagyobb számú menekült koordinált elhelyezésére és ellátására is képesek vagyunk. Köszönetet is mondok a rendőreinknek és a katasztrófavédelem munkatársainak” - mondta.

Orbán Viktor megemlítette azt is, hogy ellátogattak a kisvárdai kórházba. Ezt ismerik, mert a krími háború idején is ezt a kórházat jelölték ki az esetleges sebesültek ellátása céljából.

Most is kijelölték, ha beteg menekültek érkeznek, akkor ebben a kórházban látják el őket. Fölkészült a személyzet, hogy a mainál nagyobb számban is el tudja látni a bajbajutottakat - hangsúlyozta.

„Kisvárda környékén sok a menekült és rengeteg a gyermek. Köszönetet mondok a kisvárdainak, akiknek nagy a szívük és nagyon sok gyermeket helyeztek el a városban. Úgy látom, hogy a következő hetekben is képesek leszünk arra, hogy minden bajba jutottnak segítséget nyújtsun” - mondta Facebook-oldalán közzétett videójában Orbán Viktor.

Emellett köszönetet mondott mind a rendőröknek, mind a katasztrófavédelem munkatársainak.

Objektum doboz