Külföld

Leépítheti az Egyesült Államok befolyását a világban Joe Biden elnök

Kemény baráti kritika

Kemény kritikát kapott Joe Biden amerikai elnök a Demokrata Párttal egyébként szimpatizáló CNN hírcsatornától.

Leépítheti az Egyesült Államok befolyását a világban Joe Biden elnök
Fotó: AFP/Chip Somodevilla

Nagy visszhangot kapott az amerikai sajtóban, hogy Fareed Zakaria, a csatorna ismert műsorvezetője arról beszélt, hogy az ukrajnai háború egy új korszak kezdete a világ történelmében és felhívja a figyelmet az Egyesült Államok csökkenő befolyására a világban

. „Az új korszak egyik meghatározó jellemzője, hogy posztamerikai. Az elmúlt három évtized Pax Amerikájának vége” – közölte Zakaria. A műsorvezető szerint Biden képtelen volt arra, hogy maga mellé állítsa az olyan nagyhatalmakat, mint India Oroszországgal szemben, sőt a Washingtonhoz közel álló arab öbölállamokat sem nyerte meg. Megjegyezte ugyanakkor, hogy az Egyesült Államok szerinte még így is magasan a világ legerősebb országa.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom