Külföld

Ismét Izraelt támadta az egyik Soros-szervezet vezetője

Amnesty International

Újabb botrányt kavart az Amnesty International nevű, Soros György által is támogatott nemzetközi szervezet, amely nemrég egy jelentésben apartheid államnak nevezte Izraelt. A szervezet amerikai vezetője, Paul O’Brien ezúttal a Demokrata Párt egyik szervezetének rendezvényén kétségbe vonta azt a 2020-as közvélemény-kutatási eredményt, amely szerint az amerikai zsidóság nagy része Izrael-pártinak tartja magát.

O’Brien szerint az amerikai zsidóknak nem Izrael államisága számít, csak fontos nekik a tudat, hogy a zsidóság részére van egy biztonságos és fenntartható hely, amit otthonuknak nevezhetnek. Cikkében a Jewish Insider emlékeztet, hogy a már említett jelentésében az Amnesty International tudomásul veszi Izrael létét, mostani nyilatkozatában O’Brien azonban úgy fogalmazott, hisz az emberek védelemhez és önrendelkezéshez való jogában, de ellenzi az ötletet, hogy Izraelt a zsidó emberek államaként kell megőrizni.

Kapcsolódó írásaink

Manipulált az Amnesty is

ĀA Nyílt Társadalom Alapítványok által támogatott jogvédő szervezet folyamatos nyomásnak volt kitéve azért, hogy politikailag befolyásolja a kormány külföldi megítélését