Külföld

Egyoldalú és abszurd az EP külföldi beavatkozásokkal foglalkozó jelentése

„A külföldi beavatkozásokkal foglalkozó Európai Parlamenti Különbizottság (INGE) jelentése Magyarországgal kapcsolatban hazugságokat, politikailag motivált támadásokat tartalmaz” - húzta alá Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője. hozzátette: még a jelenlegi háborús helyzet sem tántorítja el az Európai Parlament baloldali többségét attól, hogy folytassa szokásos politikai rágalomhadjáratát Magyarország ellen.

Egyoldalú és abszurd az EP külföldi beavatkozásokkal foglalkozó jelentése
Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Az Európai Parlament ma délután szavaz arról a jelentésről, ami az Európai Unió demokratikus folyamataiba történő külföldi beavatkozással foglalkozik. Hidvéghi Balázs rámutatott: egy ideológiailag elfogult szövegről van szó, amely rendkívül egyoldalúan járja körbe a témát.

Hidvéghi Balázs kiemelte: abszurd, hogy annak ellenére, hogy az európai demokratikus folyamatokba történő külföldi beavatkozásról van szó, a jelentés egyszer sem említi a Soros-hálózat évek óta tartó, döntő jelentőségű külső beavatkozását az európai demokratikus folyamatokba.

„Az utóbbi hetekben fényt derült arra, hogyan manipulálja nagyipari módon ez a baloldali NGO-kból álló hálózat az európai politikát és közéletet. Erről egy árva szó sincs a jelentésben. Azt viszont képes megkérdőjelezni, hogy miért működnek kínai kulturális intézetek európai országokban. Ez jól mutatja a jelentés egyoldalúságát és abszurditását" - húzta alá az EP-képviselő.

Kapcsolódó írásaink