Külföld

Varga Judit: Az európai egységet most nem szabad parttalan ideológiai vitákkal gyengíteni

Informális tanácsülés

A franciaországi Arles-ban tartották pénteken az európai ügyekért felelős miniszterek informális tanácsülését, amelyen Varga Judit igazságügyi miniszter is részt vett.

Varga Judit: Az európai egységet most nem szabad parttalan ideológiai vitákkal gyengíteni
Fotó: Varga Judit Facebook-oldala

A tárcavezető közösségi oldalán számolt be arról, hogy a tanácsülésen újra előkerült egy „örökzöld téma”, a magyarországi jogállamiság helyzete. Varga Judit ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy ma Európában a béke és a háborús konfliktus békés rendezése sokkal fontosabb, mint az ideológiailag és politikailag motivált jogállamisági viták. Hozzátette, Magyarország részese minden, a békés megoldás felé mutató közös európai uniós álláspontnak.

Az európai egység most kiemelt fontossággal bír, amelyet nem szabad rombolnunk parttalan ideológiai vitákkal – fogalmazott. Az igazságügyi miniszter Arles-ban találkozott Clément Beaune francia Európa-ügyi államtitkárral is (képünkön). Varga Judit megerősítette, hogy a magyar kormány nem engedi, hogy Magyarországot bárki belesodorja ebbe a háborúba. Hozzátette, hogy minden Ukrajnából menekülő embertársunknak segítséget nyújtunk. A miniszter hozzátette, hogy az ülésen szó volt Európa jövőjéről is.

Kapcsolódó írásaink

Veszélyes balos őrültségek

ĀSzélsőséges ukrán nacionalista csoportok szembefordíthatják fegyvereiket az országukban élő magyarokkal, minden bolond nyilatkozat csak olaj a tűzre