Külföld

Májusra halasztják a CPAC Hungaryt

Az ukrajnai háborús helyzet miatt elhalasztják a március 25-26-ra tervezett CPAC Hungary konzervatív seregszemlét – jelentette be pénteken az Alapjogokért Központ.

Májusra halasztják a CPAC Hungaryt
Az ukrajnai háborús helyzet miatt az eredetileg 2022. március 25-26-ra tervezett budapesti CPAC Hungary-t május 18-20. között rendezik meg
Fotó: Alapjogokért Központ

Közleményükben azt írták, a társszervező American Conservative Unionnal közösen arra a döntésre jutottak, hogy az amerikai republikánus tábor Conservative Political Action Conference (CPAC) nevű konferenciáját, amit első ízben rendeznek meg Budapesten, a Várkert Bazárban, az ukrajnai háborús helyzet miatt május 18-20. között rendezik meg.

„Úgy gondoljuk, hogy most valamennyi politikusnak, állami és pártvezetőnek a saját országában kell minden erejével arra koncentrálnia, hogy népe és a nyugati civilizáció biztonságát, a konfliktus mielőbbi békés lezárását elősegítse” – írták.

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója januári sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a CPAC Hungary fő szónokának Orbán Viktor miniszterelnököt kérték fel. Mint mondta, sok száz résztvevőt várnak, kiemelt külföldi és hazai előadókkal. Elfogadta a meghívást Spanyolországból Santiago Abascal Conde, a jobboldali VOX párt elnöke, valamint a brazil elnök fia, Eduardo Bolsonaro is - ismertette. Amerikai szenátorok, kongresszusi képviselők, az ottani szellemi élet sok jeles képviselője, európai kutatóintézetek vezetői és újságírók is érkeznek a rendezvényre - tette hozzá.