Külföld

Kislányokkal laktak a férfi nevelők egy táborban

Amerikai genderbotrány

Egy kaliforniai iskolában tiltakoznak a szülők amiatt, hogy egy többnapos természettudományi tábor során a magukat nem binárisnak, tehát se nőnek, se férfinak nem valló nevelők a tinédzser lányokkal egy szobában szállásolták el magukat.

Kislányokkal laktak a férfi nevelők egy táborban
A tábort szervező iskola bejárata
Fotó: KTLA

Erről a szülők egy csoportja csak később értesült, amikor a táborból visszatérve gyermekeik beszámoltak arról, hogy a magukat nőnek valló biológiai férfiak a kiskorú lányokkal egy szobában aludhattak.

Az egyik érintett kislány édesanyja ugyan az eset után felvette a kapcsolatot az iskolával, hogy megkérdezze, tudomásuk van-e az esetről, de az iskola nem volt hajlandó megerősíteni a lányok beszámolóját. „Egyetlen szülőnek sem lenne szabad megismernie azt az érzést, amelyet én éreztem azután, hogy megtudtam, mi történhetett volna a lányommal” – mondta Suzy Johnson, egy másik felháborodott édesanya.

„Borzasztó, hogy a gyerekeknek ötödikes korukra még ezt is meg kellett tapasztalniuk a táborban. Ha ezt előre tudom, otthon tartottam volna gyermekemet” – mondta Johnson. A tábor igazgatóhelyettese, Emmi Teige viszont azzal védekezett, hogy a kaliforniai törvények értelmében a személyzetet olyan szobákban helyezték el, amilyen nemmel azonosultak.

Kapcsolódó írásaink