Külföld

Soros lobbistáit védik Brüsszelben

Fidesz: Az Európai Parlament a törvények fölé helyezné a nem kormányzati szervezeteket

Határozottan bírálta a Fidesz delegációja az uniós civiltörvényre vonatkozó európai parlamenti jelentést. Figyelmeztettek, hogy Brüsszel a törvények fölé helyezné a Magyarország ellen lobbizó Soros-hálózathoz tartozó nem kormányzati szervezeteket.

Megszavazta az Európai Parlament (EP) csütörtökön azt a jelentést, amelyben elítél minden olyan kísérletet, amely a civil szervezeteket és finanszírozási forrásait céljaik, tevékenységi köreik vagy politikai megítélésük alapján próbálja korlátozni. Javasolja továbbá az Európai Bizottságnak, hogy nyújtson be olyan jogszabályjavaslatot, amely megteremti az európai szintű egyesületek és civil szervezetek létrehozásának lehetőségét.

Az uniós civiltörvény megalkotásáról szóló jelentés a törvények fölé emelné a Soros György hálózatához tartozó civil szervezeteket – figyelmeztettek közös közleményükben Hidvéghi Balázs és Schaller-Baross Ernő fideszes képviselők. Rámutattak, a javaslat kötelező uniós szabályokat kezdeményez és egységesítené a tagállami szabályokat a civil szervezetekre nézve.

„Az EP baloldali többsége példátlan kiváltságokat adna a Soros-szervezeteknek. Elvonná a tagállamok jogkörét, hogy ezek a szervezetek mostantól Brüsszel érdekeiket szolgálhassák, és brüsszeli irányítás alatt álljanak. Az EP ismét egy szokásos baloldali manipulációt támogat” – fejtette ki Schaller-Baross. Hidvéghi szerint semmi sem indokolja, hogy a civil szervezetek bármilyen előjogban vagy kiváltságban részesüljenek.

Az elmúlt hetekben a Magyar Nemzet egy sor kiszivárgott videót közölt, amikben a Soros-hálózat vezetői, hozájuk kötődő szakértők, újságírók beszélnek nyíltan arról, hogy kettős mércét, szándékos manipulációt alkalmaznak Magyarországgal szemben azzal a céllal, hogy a baloldalt segítsék hatalomra.

A lap tegnap szemlézte egy francia blog írását is, amely szerint kiszivárgott beszélgetésekben az Újságok és Hírkiadók Világszövetsége, a WAN-IFRA elnök-vezérigazgatója, Vincent Peyrègne kifejtette, miként vett részt az általa irányított – és részben a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok által támogatott – szervezet a hazánk elleni lejárató kampányban. Eszköztárukhoz tartozik például az, hogy a szervezet a tagjainak rendszeresen küld beszámolókat fontos aktualitásokról és szűk körű háttérbeszélgetéseket is szervez nekik.

Az ilyen módon terjesztett információkat különböző érdekérvényesítő csoportok, lobbik meg is finanszírozhatják, hazánk esetében ezt gyakran meg is tette a Soros-alapítvány. Az újságírók aztán az ezekből az anyagokból készült cikkeikkel a közvéleményt és a politikusokat hangolják Budapest ellen, írták.

Ismét kiállt hazánk mellett Marine Le Pen

„A brüsszeli zsarolással szemben Magyarország és Lengyelország szuverenitását tiszteletben kell tartani” – reagált közleményben Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés elnöke és államfőjelöltje arra, hogy szerdán az uniós bíróság elutasította a kondicionalitási mechanizmussal szembeni lengyel-magyar fellebbezést.

„Az európai államok polgárai soha nem szavaztak arra, hogy a brüsszeli Európai Bizottság nemzetek feletti kormány legyen, sem arra, hogy a uniós bíróság adjon parancsot választott nemzeti vezetőknek” – emlékeztetett. Egyetlen tagállam alapvető szabadságjogokhoz és demokráciához ragaszkodó népe sem fogadhatja el ezt a döntést, amelyet a föderalisták hangszereltek az Emmanuel Macron francia elnök által hangoztatot „európai szuverenitás” érdekében, amellyel a nemzeti szuverenitást kívánják felváltani, írta.
(ŐM)

A gyermekvédelmi törvényt támadja az ENSZ

Újabb fronton támadják a gyermekvédelmi törvényt – jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter közösségi oldalán tegnap közzétett videójában, azzal kapcsolatban, hogy az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa ismét áttekintette Magyarország emberi jogi helyzetét. Több olyan ajánlást is kapott Magyarország, amelyben nyíltan támadják gyermekvédelmi törvényünket – mondta Varga Judit, kifejtve: hatályon kívül helyeznék a törvényt arra hivatkozva, hogy az megtiltja az LMBTQ-propaganda népszerűsítését kiskorúak körében.

Magyarország elkötelezett a gyermekek védelme iránt, és a gyermekek szexuális nevelésének joga kizárólag a szülőket illeti meg – szögezte le a tárcavezető, úgy folytatva: a magyar kormány visszautasítja az Emberi Jogi Tanács elfogult ajánlásait, a szülők jogait megvédjük, a gyermekeinket pedig hagyják békén.
(PZ)

Kapcsolódó írásaink