Külföld

Durva beavatkozás a magyar belügyekbe

Faktum

„Ilyen típusú durva beavatkozás belügyekbe az Európai Bíróság részéről még soha nem történt” – hívta fel a figyelmet ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője a Magyar Hírlap Faktum című podcastjának mai adásában.

Durva beavatkozás a magyar belügyekbe
Lomnici: Az NVI független szervezet
Fotó: MH/Purger Tamás

Példátlannak nevezte, hogy a kondicionalitási rendelettel kapcsolatos kereset elutasítását élő adásban jelentették be, nem sokkal a magyar választások előtt. Rámutatott, „a támadások újabb hulláma egyértelműen a gyermekvédelmi törvényhez és a népszavazáshoz köthető”. Az uniós források visszatartásával kapcsolatban Lomnici emlékeztetett, a pénzek járnak hazánknak, hiszen a belépéskor megnyitotta a piacát az unió előtt. A műsorban szó esett arról is, miért nem érdeke a befagyasztás például Németországnak.

Kapcsolódó írásaink

A baloldal mindent lerombolna

ĀHónapok alatt söpörné el a baloldal az eredményeket, amiket tizenkét év alatt közösen értünk el – figyelmeztetett Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Faktumban

Lelepleződött a hazugsággyár

ĀElfogult, tendenciózus, ferdítő, sőt hazudozó szervezetek tettek szert befolyásra a Brüsszelben – figyelmeztetett Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője a Faktumban.