Külföld

Varga Judit: A magyar kormány kiáll a gyermekek és szülők jogai mellett

Újabb fronton támadják a magyar gyermekvédelmi törvényt - írta Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

Varga Judit: A magyar kormány kiáll a gyermekek és szülők jogai mellett
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook / Varga Judit

Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa ötévente minden állam emberi jogi helyzetét megvizsgálja, most többek között Magyarországon van a sor. Ebben az amúgy rendkívül átpolitizált folyamatban minden állam ajánlást tehet a vizsgált országnak - közölte a miniszter.

Hozzátette, Magyarország a sok pozitív visszajelzés mellett több olyan ajánlást is kapott, amelyben nyíltan támadják a nyáron elfogadott gyermekvédelmi törvényt. Hatályon kívül helyeznék a törvényt arra hivatkozva, hogy az „megtiltja az LMBTQ-propaganda népszerűsítését kiskorúak körében” - olvasható Varga Judit Facebook-oldalán.

Objektum doboz

A miniszter a témában feltöltött videóban úgy fogalmazott: „elfogadhatatlannak tartjuk az olyan, ajánlások köntösébe bújtatott politikai támadásokat, amelyek egyoldalú információkra és szándékos félreértelmezésekre épülnek, s amelyek alkotmányos identitásunk alapvető elemeit kérdőjelezik meg”.

„Felháborító, hogy bizonyos országok a balliberális nyomásnak behódolva nemzetközi NGO-k álláspontját visszhangozzák, miközben figyelmen kívül hagyják hazánk Alaptörvényét vagy éppen az Európai Unió Alapjogi Chartáját.”

„A magyar kormány kiáll a gyermekek és szülők jogai mellett és visszautasítja ezeket az ideológiailag elfogult ajánlásokat. Álláspontunk világos: a magyar gyermekek nevelésébe senki sem szólhat bele, hiszen az kizárólag a szülők felelőssége. Ezt pedig a világ valamennyi országának tiszteletben kell tartania” - jelentette ki videójában Varga Judit.

Hidvéghi: Politikai zsarolás a gyermekvédelmi törvény elleni támadás

A téma kapcsán Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozva úgy fogalmazott: az nagyon átlátszó, hogy a jogállamiságinak nevezett vitában mindig azok az országok kerülnek elő, ahol jobboldali, kereszténydemokrata kormány van, olyan kormányok, amelyek szembeszállnak a brüsszeli előírásokkal, elvárásokkal. Ez nem más, mint politikai zsarolás - mondta a fideszes politikus.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink