Külföld

Donald Trump kitartásra buzdította Zemmourt

Francia elnökválasztási kampány

Telefonon beszélt Eric Zemmour jobboldali francia elnökjelölt Donald Trump volt amerikai elnökkel, aki azt mondta neki, hogy ne engedjen a nyomásnak – közölte kedden Zemmour kampánycsapata a Reuters szerint.

Guillaume Peltier, Zemmour Visszahódítás pártjának alelnöke a France 2 televíziónak elmondta, az egyeztetésre azután került sor, hogy Trump irodája pozitívan reagált a megkereséseinkre. Trump azt javasolta, maradjon hű önmagához akkor is, ha a média erőteljesen támadni fogja őt. „Meg kell törni azt a lefelé tartó spirált Franciaországban, amelyet a korlátlan bevándorlás és az iszlám francia társadalomra gyakorolt növekvő befolyása okoz” – fogalmazott.

Zemmour azt mondta, egyetértettek Trumppal abban, hogy az Egyesült Államok és Franciaország is civilizációs háborúval néz szembe. A napokban egyébként botrányt okozott, hogy Yannick Jadot zöldpárti elnökjelölt egy műsorban Zemmourt hasznos idiótának, megélhetési zsidónak nevezte, aki az antiszemitákat segíti.

Kapcsolódó írásaink

„Sikerre van ítélve”

ĀKonzervatív politikusok sora, Janez Jansa, Marine Le Pen, Éric Zemmour, Giorgia Meloni és Santiago Abascal is gratulált a köztársasági elnöknek jelölt Novák Katalinnak