Külföld

Deutsch: Lelepleződött a hálózat

Levélben fordult Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője az európai parlamenti képviselőtársaihoz, amelyben arról ír: végérvényesen lelepleződött a Soros György amerikai pénzügyi spekuláns által finanszírozott hálózat valódi működési mechanizmusa.

Deutsch: Lelepleződött a hálózat
Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője
Fotó: MH / Hegedüs Róbert

A SorosLeaks cikksorozat azok számára is megcáfolhatatlan bizonyítékokkal szolgál, akik eddig kitalációnak vagy összeesküvés-elméletnek minősítették a Soros-hálózattal kapcsolatban megfogalmazott állításokat - mutatott rá levelében Deutsch a Magyar Nemzet vonatkozó cikksorozatát ismertetve. A politikus kiemelte: a napvilágra került felvételeken ugyanis a Soros György érdekkörébe tartozó NGO-k és lobbiszervezetek vezetői, kutatói, valamint újságírók és politikusok számolnak be zavarba ejtő őszinteséggel és részletességgel a Soros-hálózat által alkalmazott kettős mércéről, álhírterjesztésről és manipulációról, amely Magyarországot és Lengyelországot éri, azok egyes politikai ügyekben képviselt patrióta álláspontja miatt.

"A leleplezés által bemutatott jelenség azonban jóval túlmutat a két országot ért támadásokon, hiszen valójában egy összeurópai problémáról van szó, ugyanis a manipulációs gépezet nem csupán a nyugati fősodratú médiában alakított ki meghatározó befolyást, ahol így aztán kritikátlanul visszhangozzák a Soros-féle NGO-k elfogult és hamis értékeléseit, hanem az Európai Unió alapintézményeinek tevékenységét és döntéseit is egyre növekvő mértékben befolyásolja, vonja irányítása alá a Soros-hálózat a Soros-féle NGO-kból különböző uniós pozíciókba ejtőernyőztetett politikusok és bürokraták, valamint a függetlennek hazudott think-tank és NGO világ intézményesített befolyása által" - hangsúlyozza Deutsch.

A fideszes politikus szerint a szóban forgó felvételek alapjaiban kérdőjelezik meg a média objektivitásába és függetlenségébe vetett hitet, és teljesen új nézőpontba helyezik az Európát, az Európai Uniót érő külső beavatkozás problémakörét is. "A Soros-féle hálózat uniós intézményekre gyakorolt hatása mára intézményeink integritását veszélyezteti. Elég csupán az Európai Parlament e heti plenáris ülésének napirendjén szereplő Lagodinsky-jelentésre utalni, amely nem kevesebbet javasol, minthogy a civilnek álcázott Soros-féle politikai lobbiszervezetek kerüljenek ki a tagállamok joghatósága alól, aláásva ezzel az átlátható gazdálkodásra és elszámoltathatóságra vonatkozó legalapvetőbb elvárásokat is. A Soros-hálózat önérdekét megjelenítő abszurd elképzelés ebben az esetben is mint kés a vajban megy át most éppen az Európai Parlamenten" - mutat rá Deutsch, aki szerint eljött az idő, hogy ezzel a kérdéssel, a Soros-hálózat uniós intézményekre gyakorolt külső befolyásának ügyével végre érdemben foglalkozzanak a politikusok is. "Megengedhetetlen, hogy bármely érdekcsoport által finanszírozott hálózat a fentihez hasonló befolyásra tegyen szert akár az európai médiára, akár az uniós intézmények működésére, akár az egyes tagállamokról alkotott külső megítélés kialakítására. A Soros-hálózat uniós alapintézményekre gyakorolt külső befolyása elleni megfelelő fellépés elmulasztása könnyen a tagállamok és az uniós intézmények közötti feszültségek növekedéséhez, egyszersmind az európai együttműködés további elnehezüléséhez vezethet" - szögezte le levelében Deutsch.

Kapcsolódó írásaink

Teljesen leszerepelt a Soros-hálózat

ĀRod Dreher szerint az amerikai konzervatívoknak még jobban ki kellene állniuk Magyarország mellett, és nem szabad bízniuk a globalisták manipulatív jelentéseiben