Külföld

Biden hamis voksokkal nyerhetett Wisconsinban

A demokraták tagadnak

Több mint ötvenezer hamis szavazólapot adtak le az egyesült államokbeli Wisconsin államban a 2020. novemberi elnökválasztáson, ez kétszer annyi, mint amennyivel Joe Biden megnyerte az akkori választáson az államot – jelentette ki tanúvallomásában Peter Bernegger adatelemző egy, a kampányt és a választásokat vizsgáló bizottság előtt február 9-én.

Liz Harrington, Donald Trump korábbi amerikai elnök szóvivője közölte, eddig Wisconsinban másfél millió illegálisan regisztrált szavazót, 155 ezer feltehetően hamis szavazót és 50 ezer bizonyítottan szabálytalanul beszámított szavazatot találtak.

Erre mind a Republikánus Párt által indított magánnyomozás derített fényt. Korábban más államokban is – többek között Texasban vagy Arizonában – számos esetben felmerült a demokraták által elkövetett választási csalások gyanúja. Ugyanakkor az amerikai fősodrú liberális média rendre összeesküvés-elméletnek titulálja és félresöpri ezeket a híreket, sőt még a republikánusokat vádolja azzal, hogy a demokrácia elleni támadást folytatnak, amikor kivizsgálnák a baloldal gyanús ügyeit.

Kapcsolódó írásaink