Külföld

Győri Enikő: Ellen kell állni a baloldal nyomásának

Az Európai Parlament a hétfő esti plenáris ülésén értékelte az Európai Központi Bank (EKB) tavalyi tevékenységét. Győri Enikő, a Fidesz EP-képviselője felszólalásában elmondta: „Az EKB feladata, hogy ne szabaduljon el az infláció; az árak kordában tartásával járulhat hozzá a kedvező beruházási környezethez"

Győri Enikő: Ellen kell állni a baloldal nyomásának
Győri Enikő
Fotó: MH/Európai Parlament

A képviselő figyelmeztetett: résen kell lenni, mert az élelmiszer-, de különösen az energiaárak folyamatosan nőnek. „A brüsszeli energiapolitika felfelé hajtja az árakat, a zöldítés árát az emberekre, a családokra hárítva: Az ideologikus megközelítés hitelteleníti az egyébként oly fontos zöldpolitikát. Reménykedem, hogy a józan ész diadalmaskodik az EKB-ban. Kérem Christine Lagarde asszonyt, hogy álljon ellen a baloldali nyomásnak: a zöldítés nem a központi bank feladata" - mutatott rá.

A képviselő arra is emlékeztetett, hogy jól meg kell választani azt a pillanatot, amikor visszatérünk a válság előtti szabályokhoz a monetáris és a fiskális politikában: „Egyesek már most állandósítani kívánják a helyreállítási alap egyszeri megoldását, vég nélkül eladósítva az Uniót. A baloldal mindig más pénzét szereti költeni. Bár a lazítást helyesnek tartom a gazdasági helyreállításhoz, nem élhetünk örökké a jövő generációk terhére. A fiskális szabályokat is ennek szellemében kell kiigazítani, szigorúan az összes tagállam részvételével."

Végezetül a képviselő – utalva a baloldal genderideológiai támadásaira – azt kívánta Lagarde elnök asszonynak, hogy Európa legjobb pénzügyi szakembereivel dolgozhasson együtt, függetlenül attól, hogy azok férfiak vagy nők, tudatta a Fidesz EP-képviselőcsoportjának lapunkhoz eljuttatott közleménye.

Kapcsolódó írásaink