Külföld

Lamorgese: Nem a migránsok miatt romlik a közbiztonság

Veszélyessé váló olasz külvárosok

Nincs összefüggés a tömeges bevándorlás és a nagyvárosok közbiztonságának romlása között Luciana Lamorgese olasz belügyminiszter szerint.

A tárcavezető az Il Giornale közlése szerint hétfőn Giuseppe Sala milánói polgármesterrel tárgyalt, akivel a városban szilveszterkor történt zaklatások ügye is szóba került. A nők ellen szilveszter éjjel elkövetett erőszakos cselekmények elkövetői második generációs bevándorlók, akik már Olaszországban születtek, ezért nem helyes összekötni a migrációt és az erőszak terjedését – mondta Lamorgese.

A tények viszont egészen mást mutatnak, hétfőn további két fiatalkorú egyiptomi állampolgárt fogtak el a milánói zaklatásokkal összefüggésben, akik nemrég érkeztek Olaszországba. A korábban őrizetbe vett fiatal férfiak között egyiptomi és marokkói állampolgárok is vannak.

Az Il Giornale szerint a második generációs bevándorlók, akiknek a szülei vándoroltak be évtizedekkel ezelőtt az unióba, egyre nagyobb gondot okoznak a francia külvárosokban, és az olasz városok külterületei is egyre veszélyesebbé válnak. Nem csak Milánóban követtek el erőszakot bevándorlók, vasárnap a szenegáli labdarúgó-válogatott Afrika Kupa-győzelmét ünneplő migránsok csoportja támadt rá a rendőrökre Torinóban.

Kapcsolódó írásaink