Külföld

Az antiszemita baloldalt támogatja az unió

Választási kampány

Berlin és Brüsszel az antiszemita baloldalt támogatja az Izrael-barát magyar kormánnyal szemben az április harmadikai választásokon – írja Joachim Kuhs, az Alternatíva Németországnak (Afd) német jobboldali párt EP-képviselője az Israel National News nevű hírportálon megjelent cikkében.

A német politikus emlékeztet arra hogy Márki-Zay Pétert, a baloldal miniszterelnök-jelöltjét „vörös szőnyegen” fogadták Brüsszelben tavaly novemberben. Márki-Zay találkozott többek között Manfred Weberrel, az Európai Néppárt vezetőjével is. Kuhs kiemeli, hogy Márki-Zaynak az antiszemita Jobbik is szövetségese, és felidézi Márki-Zay zsidóellenes kijelentéseit is, miszerint ő tudja, hogy mennyi zsidó van a Fideszben.

Kuhs szerint ha mindezt egy fideszes politikus tette volna, akkor a nyugat-európai média már rég felháborodott volna, de mivel a baloldal jelöltjéről van szó, ezért hallgatnak. Azt is kifejti, hogy az unió több százezer euróval támogat olyan civil szervezeteket, mint a Helsinki Bizottság, amelyek szintén közel állnak a baloldalhoz.

Kapcsolódó írásaink