Külföld

Kanadai genderszigor

Öt év börtön, ha valakit heteroszexualitásra akarnának rávezetni

Hatályba lépett Kanadában az úgynevezett konverziósterápia-törvény, amely börtönbüntetéssel sújtja azokat, aki megpróbálnák megváltoztatni egy nem heteroszexuális személy szexuális orientációját vagy a születési jegyeknek megfelelő nemi identitás megtartása mellett érvelnének. Azok, akik ilyen bűncselekmény elkövetésére vetemednének, öt év börtönbüntetésre számíthatnak, azok pedig, akik az ilyen kirekesztő nézeteket terjesztenék, két év szabadságvesztést kaphatnak.

A törvény a konverziós terápia fogalmát úgy de­finiálja, mint egy személy szexualitását heteroszexuá­lis irányban való megváltoztatására irányuló szolgáltatást. A törvény némileg következetlen módon nem büntetné azokat, akik ellenkezőleg, a heteroszexuális személyeket akarnák más irányultságba átsegíteni, mint ahogy azokat sem, akik a születési nemükkel megegyező identitásukkal rendelkező embereket próbálnák transz vagy más irányba befolyásolni.

Mindez azt jelenti, hogy míg valaki keresztény hitére és erkölcsiségre hivatkozva sem nyilváníthat az LMBTQ-csoportok identitáspolitikájától eltérő véleményt, addig például transzneműek továbbra is folytathatják a kiskorúak közötti „felvilágosító” tevékenységüket, akár felvázolva előttük nemváltó műtétek vélt előnyeit is. Justin Trudeau kanadai liberális miniszterelnök LMBTQ-politikájának ezért ez a törvény lesz legdrákóibb intézkedése, amivel nyilvánvalóan új eszközt ad a progresszív kormányzati és civil szervezetek kezébe a konzervatív és keresztény hangok elhallgattatására.

Kapcsolódó írásaink

Hallgat Sorosról az európai baloldal

ĀÚjabb ideológiailag motivált, egyoldalú, Magyarországot hamis állításokkal támadó jelentést fogadott el az Európai Parlament egyik különbizottsága