Külföld

Varga Judit: Szakítanunk kell Brüsszel birodalmi gyakorlatával

A mai Általános Ügyek Tanácsán a tagállamok képviselői részletesebben is megismerhették az Európai Unió Tanácsának francia elnökségi prioritásait, melyek között egyaránt szerepel az európai határvédelem, illetve a zöld és digitális átmenet kérdése is - írta Varga Judit kedden délután a Facebookon megosztott bejegyzésében.

Varga Judit: Szakítanunk kell Brüsszel birodalmi gyakorlatával
Varga Judit: Csak bízni tudunk a francia elnökség ideológia-mentes munkájában
Fotó: Facebook/Varga Judit

Hazánk álláspontja világos: az elnökség célkitűzései csak is az uniós szerződések tiszteletben tartásával érhetőek el, melynek kulcseleme a tagállamok közti hatékony, kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködés - húzta alá az igazságügyi miniszter.

Hozzátette: csak bízni tudunk a francia elnökség ideológia-mentes munkájában, hiszen a következő időszak is csak akkor lehet sikeres, ha szakítunk Brüsszel birodalmi gyakorlatával és Európa végre visszatér a józan ész talajára.

A tárcavezető korábban szintén közösségi oldalán közölte, hogy kedden reggel megbeszélést tartott cseh, lengyel és szlovák kollégáival.

Objektum doboz

A visegrádi csoport az európai politika egyik legmeghatározóbb tényezőjévé vált, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy Emmanuel Marcon, az Európai Unió soros elnökségét is betöltő Franciaország elnöke tavaly decemberben személyesen tett látogatást Magyarországon a V4-csúcs keretében - emelte ki Varga Judit.

Lengyel barátaink melletti kiállásunk is töretlen, hiszen a tagállami szuverenitás egy olyan európai alapérték, amit legelőször magának az Európai Uniónak kellene tiszteletben tartania - tette hozzá a miniszter. A közös munka folytatódik - zárta írását a politikus.

Kapcsolódó írásaink