Külföld

Újabb rendőrgyilkosság történt New Yorkban

Nyomás alatt a polgármester

Meredeken nő az erőszakos bűncselekmények száma az egyesült államokbeli New Yorkban, ami miatt egyre nagyobb nyomás nehezedik a nemrég hivatalba lépett demokrata polgármesterre, Eric Adamsre is.

A Reuters hírügynökség közlése szerint a múlt héten kedden egy rendőrt lábon lőttek, miközben egy felfegyverzett fiatallal szemben intézkedett, két nappal később egy kábítószeres razzia során ért lövés egy rendőrt. Ezek után pénteken agyonlőttek egy fiatal járőrt, társa pedig súlyosan megsérült Harlem negyedben, ahová családon belüli erőszak miatt riasztották őket. New York januárban beiktatott polgármestere korábban rendőrként szolgált a városban, kampánya során a bűnözés visszaszorítására helyezte a hangsúlyt.

A múlt hét pénteken Adams felszólította a szövetségi kormányt, hogy lépjen fel szigorúbban a fegyveres bűnözés ellen. Szerinte Washington tehető felelőssé azért, hogy egyre több a fegyver New Yorkban. A New York Post közlése szerint 2021-ben, öt év után először százezer fölé emelkedett a súlyos bűncselekmények száma a metropoliszban, ahol tavaly 488 gyilkosságot regisztráltak.

Kapcsolódó írásaink