Külföld

Alkotmányellenes az egyetemi genderpolitika

Amerikai tiltakozás

Amerikai katolikus püspökök szólaltak fel a genderintegrációs politika ellen, amely az Észak-dakotai Egyetemen mindenkitől – még a látogatóktól is – megkövetelné, hogy megerősítsék az egyének választott nemi identitását.

A házirend arra is kötelezi az iskolát, hogy nemi identitásuknak megfelelő lakhatást biztosítson a tanulóknak, és a nemi identitás szabályait alkalmazza az öltözőkre is. Christopher Dodson, az Észak-dakotai Katolikus Konferencia igazgatója viszont azt állítja, a javaslat alkotmányellenes. „Tisztában vagyunk azzal, hogy mindenkivel tisztelettel kell bánni. Ez a javaslat azonban megköveteli egy olyan ideológia elfogadását a nemről és a nyelvről, amely sérti a szólásszabadságot és a vallási jogokat” – írta Dodson levelében.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom