Külföld

Elfogultak az antiszemita vádak hazánkkal szemben

Nemzetközi kampány

Az Orbán-kormány többet tett az antiszemitizmus ellen, mint bármelyik másik magyar kormány – írta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Jerusalem Postban megjelent véleménycikkében.

Elfogultak az antiszemita vádak hazánkkal szemben
Kovács Zoltán
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A politikus arra reagált, hogy nemrég az újságban megjelent egy olyan véleménycikk, amely azt állította, Magyarország kormánya az Izraelnek nyújtott támogatását az antiszemitizmus „elfedésére” használja. A politikus szerint ezek a vádak teljesen alaptalanok, csak a választási kampány részei.

Kovács Zoltán kiemelte, hogy Orbán Viktor vezetésével Magyarország Izrael szuverenitásának és függetlenségének legkiválóbb támogatói közé tartozik az olyan nemzetközi testületekben, mint az Európai Unió és az ENSZ. Továbbá az elmúlt 12 évben az Orbán Viktor vezette kormányok minden eddiginél többet tettek azért, hogy a magyarországi zsidó közösséget érdemben támogassák – fűzte hozzá a politikus.

Kapcsolódó írásaink

„A közös emlékezés mindannyiunk jövője”

ĀA túlélők leszármazottainak felelőssége, hogy ne engedjenek a feledésnek - mondta a Mazsihisz elnöke a budapesti gettó felszabadításának évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen