Külföld

Deutsch: Nyílt törvénysértés az EB politikai zsarolása

Nyílt és szándékos törvénysértést követ el az Európai Bizottság, amikor a politikai zsarolás érdekében teljesen jogellenesen visszatartja az európai jogszabályok szerint nekünk, magyaroknak járó forrásokat a Helyreállítási Alapból - írta keddi Facebook-bejegyzésében Deutsch Tamás.

Deutsch: Nyílt törvénysértés az EB politikai zsarolása
Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője
Fotó: MH / Hegedüs Róbert

A Fidesz EP-képviselője megállapította: a Helyreállítási Alap forrásainak visszatartása „nyílt szabotázs, amivel nem egy, hanem legalább fél tucat vörös vonalat lép át az Európai Bizottság”.

A mi álláspontunk világos: bárhogyan is mesterkedjen Brüsszel, ami jár a magyaroknak, az jár! - emelte ki Deutsch, aki szerint az EB részéről érkező politikai zsarolás nem egyszerűen csak elítélendő, hanem nyílt törvénysértést jelent. „És minden törvénysértéssel szemben, még ha azt európai uniós intézmény, jelesül az Európai Bizottság követi is el, mi határozottan fellépünk!” - mutatott rá Deutsch.

Objektum doboz

„Lassan mondjuk, hogy Brüsszel is megértse: a magyar embereknek járó forrásokat meg fogjuk védeni és minden eszközzel ki fogunk állni azért, hogy az uniós nyomásgyakorlás ne veszélyeztesse ezeket a forrásokat” - zárta bejegyzését a Fidesz EP-képviselője.

Kapcsolódó írásaink

Egy floridai magánszigeten építkezik a Gyurcsány-fióka

ĀÚjabb bizonyítékok kerültek elő a fővárosi közműcégek csúcsvezetőjének elképesztő gazdagságáról - Mártha Imre nem csak egy luxusingatlant vásárolt magának Floridában, hanem egy óceánparti területen hamarosan egy villa építésébe is belekezd