Külföld

Aggasztják Faeser tervei a CDU/CSU-t

Német menekültügyi javaslatok

Éles bírálatot váltott ki a német kereszténydemokraták körében, hogy a szövetségi belügyminiszter a múlt héten arról beszélt, Németország együtt akar működni azokkal az európai uniós tagállamokkal, amelyek hajlandók menedékkérőket befogadni.

A szociáldemokrata Nancy Faeser szerint egy ilyen EU-n belüli szövetség elősegítheti az európai menekültügy reformját. Mindez egyúttal azt is jelentheti, hogy Németország az eddigieknél több migránst fog befogadni. Az ellenzéki Kereszténydemokrata Unió (CDU) belügyi szakértője, Christoph de Vries a Bild című lapnak azt mondta, a belügyminiszter egyik legfontosabb feladata a bevándorlás visszaszorítása kellene hogy legyen ahelyett, hogy újabb meghívót küld a migránsoknak.

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) európai parlamenti (EP-) képviselője, Christian Doleschal szerint Faeser terve hosszú távon elpusztíthatja az uniót. Hozzátette, hogy a legtöbb ember, aki Európába akar jönni, nem jogosult menedékkérelemre. Párttársa, Markus Ferber EP-képviselő a Bildnek azt mondta, a belügyminiszternek Európa megosztása helyett a tagországok közötti együttműködésre kellene több energiát fordítania.

Kapcsolódó írásaink