Külföld

Újabb csatatéren támadják Magyarországot

Békés Márton, a XXI. Század Intézet igazgatójának évnyitó elemzésében mutatja be azt a csatateret, ahol a legújabb nemzetközi támadások folynak Magyarország ellen.

Újabb csatatéren támadják Magyarországot
A magyar Himnusz alatti müncheni szivárványos provokáció
Fotó: AFP/Matthias Hangst

A Magyarország szuverenitása ellen folyó összehangolt támadások újabb csatatere nyílt meg a legutóbbi időben, amikor a megszokott európai uniós jogi eljárások, politikai elmarasztalások és forrásvisszatartások mellett kialakult egy kulturális frontvonal is - derül ki a kutatásból.

A XXI. Század Intézet elemzése példákat is sorol: szivárványos karszalaggal focipályára lépő ellenfelekkel, a gyermekvédelmi törvény elleni lobbizással, a külföldi médiabefolyás növelésével és „oknyomozásnak” álcázott hírszerzéssel történik mindez.

A hagyományos értékeket, a nemzeti identitást, a család értelmét és a közbizalmat azért támadják, hogy rajtuk keresztül ássák alá az államot - emeli ki.

Magyarország kulturális szuverenitásának támadása egy olyan stratégia mentén zajlik, ami a hibrid háború elméleti keretében helyezkedik el, gyakorlata pedig kulturális és kommunikációs eszközökkel történik - véli az elemző, akinek teljes írását ide kattintva olvashatja.

Kapcsolódó írásaink